Fleksibel kontroll er enkelt med den innebygde Trusted Publisher funksjonen. Nå kan du administrere alle oppdateringene fra en bestemt utgiver som eksempelvis Microsoft, med ett museklikk. Fire nivåer av kontroll gir deg mulighet til å zoome ned på detaljer og angi benyttet programvareversjon for din bedrift. Løsningen kommer også med mappenivå-kontroll, og muligheter for å sette begrensninger på bruk av USB porter såvel som CD-stasjoner. Samt mulighet til å opprette flere policies for ulike avdelinger eller brukergrupper.

Automatisering gjør det meget enkelt å komme igang! Du kan utnytte eksisterende Active Directory innstillinger for å lage de rette beskyttelsesnivåene for en definert gruppe brukerne. Når programmet er installert, søker det automatisk og fyller ut en kontrolliste for deg. Når applikasjonen er klar til bruk vil en Trusted Publisher funksjon hjelpoe deg å administrere oppdateringer automatisk fra programvareprodusenter du stoler på.

Undersøk en fil ved å sjekke den mot en IdentiFile ™ database. Det å ta beslutninger om hvilke filer som tillater er en rutine men også et dilemma for IT folk. Å gjette kan kan føre til alle slags problemer. Neste gang du må stille spørsmål ved troverdigheten til et bestemt program er bare slå det opp i den elektroniske databasen. Med millioner av "hashes" lagret er basen en omfattende kilde som gjør det mulig å være ajour med viktig informasjon for organisasjonens sikkerhet. Dersom filen ikke er lagt inn ennå kan rapportere den inn og bidra til at andre også opprettholder høyest mulig grad av sikkerhet.

Sentral styring med Faronics Core Console lar deg distribuere, konfigurere og styre med letthet. Du kan legge til eller fjerne filer på et øyeblikk og bruke legge dem til relevante PCer på noen få klikk. I konsollen finnes rapportfunksjoner som gjør det mulig for deg å kontrollere at ting fungerer som det skal. Disse rapportene avslører også hvilke programmer som prøver å få tilgang til nettverket oftest, og hvilke maskiner som har høyest antall overtredelser.